Paul A. Levine panelistou jerevanského fóra proti genocidě

PaulALevinePaul A. Levine, vedoucí výzkumný a pedagogický konzultant Centra archeologie zla, bude jedním z panelistů Druhého globálního fóra proti genocidě, které se koná 23. dubna v arménském hlavním městě Jerevanu.

V předvečer Dne uctění památky arménské genocidy se v Jerevanu setkají přední badatelé oboru studií genocid, aby diskutovali aktuální globální problémy s politickými reprezentanty, aktivisty a  žurnalisty z různých částí světa.

Mezi dalšími panelisty fóra jsou Dr. Andrew Woolford, prezident mezinárodní asociace badatelů oboru studií genocid (International Association of Genocide Scholars), profesor Frank Chalk z Montreal Institute for Genocide and Human Rights Studies, profesor mezinárodního práva William A. Schabas z univerzity v Leidenu, Dr. Aaron Fichtelberg z University of Delaware nebo Joe Verhoven, soudce Mezinárodního soudního dvora (ICJ).

Globální fórum se zaměří mimo jiné na otázky osvědčených postupů a významných příkladů selhání prevence genocid, úlohy vzdělávání a role mezinárodního společenství.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.